Αποχαιρετισμός στον ωραίο Έλληνα Βασίλη φίλια !

Αποχαιρετισμός στον ωραίο Έλληνα Βασίλη φίλια !

«Τον αντρειωμένο μην τον κλαις
όσο κι αν αστοχήσει
μα αν αστοχήσει μια και δυο
πάλι αντρειωμένος θα `ναι,
πάντα είν’ η πόρτα του ανοιχτή»

Αντίο σε έναν απαράμιλλο  Έλληνα, με ανένδοτο δημοκρατικό ήθος, ανείπωτη ευγένεια και έξοχη ακαδημαϊκή συγκρότηση, που τίμησε όσοι λίγοι ΔΑΣΚΑΛΟΙ απο το «Πάντειο Πανεπιστήμιο», την Ελληνική πατρίδα. Υπήρξε ένας ιδαλγός, εραστής της τελειότητας και αλύγιστος δημοκράτης. Διδάχτηκα στο Φροντιστήριο «"ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ" –  Κ. Μανωλκίδης & Σία» στην Έκθεση, το αξεπέραστο βιβλίο του για την τέχνη του δοκιμίου, "ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ" και έκτοτε παρακολουθούσα ανελλιπώς τα λαμπρά και οιστρηλατημένα ακαδημαϊκά του βήματα, στο δημόσιο βίο της χώρας. 

Λιτός, δωρικός, ασυμβίβαστος και ευθύς όσο λίγοι ! Κοφτερός σαν δίστομο μαχαίρι μα και άκαμπτος σαν ατσάλι, ακόμα και όταν επεβάλλετο να συγκρουσθεί, με τους πανίσχυρους μηχανισμούς των Media και των παντοδύναμων εκδοτικών συγκροτημάτων. Χτύπησε αλύπητα και μαστίγωσε δημόσια, κάθε τι που προσέβαλλε, την δημοκρατία και την πολιτισμική μας ταυτότητα, με τεράστιο προσωπικό κόστος. Αλλά ήταν διατεθειμένος και να το καταβάλλει ! Γιατί ήταν φτιαγμένος από ένα σπάνιο μέταλλο, που τόσο εκκωφαντικά και κραυγαλέα, λείπει από την ελληνική δημόσια ζωή. 

Παραμένει όμως άφθιτη και αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές των Ελλήνων, η αδαμάντινη δημοκρατική, πολιτισμική, κοινωνική και ακαδημαϊκή παρακαταθήκη του. Ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, απο αυτούς τους λίγους στην άρρωστη και παθογενή εποχή μας, που δεν εξαγοράστηκε και ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΕ ΠΟΤΕ. Ένας έξοχος Έλληνας !!! Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό, ηθική τιμή και αγάπη. 

Αντίο ΑΕΤΕ Βασίλη Φίλια !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Αθήνα, 14-2-18
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »