Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Καινούριος χρόνος πάλι ξημερώνει,
λάμπει ο σκοτισμένος ουρανός,
μ’ ελπίδες ο θεός να τον χρυσώνει
και να’ ναι ευτυχισμένος και καλός.

Γ. Βερίτης

Αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι, 

Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους 2018, εύχομαι ολόψυχα για εσάς και τις οικογένειές σας, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Υγεία, προκοπή και ευόδωση όλων των ευγενών προσδοκιών σας. Μοίρα τραγική ο τόπος βιώνει για έβδομη συνεχή χρονιά τα εθνοκτόνα δεσμά του μνημονίου και την έκγονη αυτών οικονομική, κοινωνική και προπαντός πολιτισμική κρίση.

Πάραυτα ηθικά ανανεωμένοι απο το Μακρυγιαννικό συλλογικό «εμείς» και αντλώντας ατέλευτες ηθικές δυνάμεις, απο την τιμαλφή μήτρα του ελληνισμού την Ορθοδοξία, αλλά και απο τις κλασικές αξίες αρετής των Ελλήνων, όπως αγάπη, φιλότιμο, αλληλεγγύη, φιλαλληλία, και το φλογερό πάθος για δημιουργία, σύντομα θα επανατροχιοδρομηθούμε στη λεωφόρο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Η Ελλάς είναι προορισμένη απο την αδέκαστη ιστορική μοίρα και απο την ευλογία του Χριστού, να επιβιώσει στο ιστορικό διηνεκές και να πρωταγωνιστήσει στο δύσβατο πεδίο της ηθικής και πνευματικής άθλησης. Δεν έχουμε το δικαίωμα να ολιγωρήσουμε, ούτε έναντι της ιστορίας μας, ούτε έναντι των μαρτυρικών προγόνων μας, που με το αίμα τους, πύργωσαν ηθικά τον ελληνισμό στα πέρατα της οικουμένης.

Στα λόγια του ποιητή :

«Δεν ζούμε εμείς μέσα στο ψέμα και την απάτη των ονείρων/ τρέχει στις φλέβες μας ηρώων αίμα, είμαστε απόγονοι μαρτύρων». 

Ενωμένοι όλοι λοιπόν και ο καθείς μέσα απο τις υπερβάσεις του προσωπικά, ας δώσουμε τον ιερό αγώνα για την ταχεία κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση, της πολύπαθης πατρίδας μας. Χρόνια σας Πολλά και Καλή Χρονιά.

Με βαθύβλυστη αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας
Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »