Άφατη θλίψη για το φευγιό του Φιλήμονα …

Άφατη θλίψη για το φευγιό του Φιλήμονα Βαφειάδη …

Ο γλυκός μας Φιλήμονας, ο Φιλήμονας Βαφειάδης, έφυγε για τον οδό ονείρων και μας σκόρπισε άφατη θλίψη. Σαν ένας οδυνηρός εφιάλτης ήλθε εχθές στο κινητό μου τα μεσάνυχτα, το sms του καλού κοινού μας φίλου, Σπύρου Βαζούρα «Ο Φιλήμονας δεν είναι πια κοντά μας Πάνο…»  και με γέμισε με άφατη θλίψη και ανείπωτο πόνο. Για έναν ωραίο και δημιουργικό άνθρωπο, που έφυγε άδικα τόσο νέος από το εξαίσιο θαύμα της ζωής και είχε να δώσει ακόμα, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το κοινωνικό πεδίο ευρύτερα, τόσα πολλά !!! 

Συνεργαστήκαμε μαζί για τρία χρόνια, ως Μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης) του Δήμου Αθηναίων και είχα έτσι τη ευκαιρία, να γνωρίσω τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Την ανεκλάλητη καλοσύνη του, το δημοκρατικό του ήθος και την απαρέγκλιτη προσήλωσή του, σε αξίες και αρχές ανθρώπινης ευγενείας και πολιτισμού.

Ευγενής, προσηνής στον κάθε άνθρωπο, απαλλαγμένος από παθογενή σύνδρομα εξουσίας και αλαζονείας και με ένα γλυκύ χαμόγελο γεμάτο καλοσύνη και ανθρωπιά, μυροβολούσε κοινωνική ευγένεια και αξιοπρέπεια. Συνεργαστήκαμε αρμονικά για τρία χρόνια στον ΟΠΑΝΔΑ, χαράσσοντας στρατηγικές και πολιτικές, για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του Δήμου Αθηναίων  και έκτοτε γίναμε καλοί φίλοι, με τον αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη, να εκφράζετε απλόχερα, όπου μας εδίδετο η ευκαιρία.

Έτσι ο χαμός του, μας γεμίζει με ανέκφραστη ηθική οδύνη και πόνο βαρύ. Φιλήμονα στην σεβαστή μου οικογένειά σου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και να είσαι βέβαιος, ότι το γλυκύ και ευγενές χαμόγελό σου και η έξοχη ηθική σου μνήμη, θα μας κατευοδώνει για πάντα !

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Φιλήμονα, για την οδό Ονείρων !

Με παντοτινή αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Αθήνα, 2-12-17

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »