Ηθική μέθεξη στην Ιερά Μονή Πετράκη, για την εορτή των Αγίων Ασωμάτων !

Ηθική μέθεξη στην Ιερά Μονή Πετράκη, για την εορτή των Αγίων Ασωμάτων !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και χάρη εορτάστηκε εχθές 7-11-2017, στο λαμπροστόλιστο εκκλησάκι της Ιεράς Μονής Πετράκη, η εορτή της συνάξεως των Αγίων Ασωμάτων. Των Στρατηγών Μιχαήλ και Γαβριήλ και των άλλων αγίων επουράνιων ταγμάτων. Πλήθος κόσμου έτσι από όλη την Αθήνα, συνέρρευσε στην έκπαγλης καλλονής εκκλησία της Ιεράς Μονής Πετράκη - που με την μακραίωνη ιστορία της και την ασύγκριτη ομορφιά της, συνιστά ένα από τα σπουδαία ορόσημα της πολιτισμικής και ιστορικής ταυτότητας της Αθήνας μας – για να αποτίσει ευλαβικά φόρο ηθικής τιμής, στους Άγιους Ασώματους.

Της ευλαβικής λειτουργίας χοροστάτησε ο σεπτός Μητροπολίτης Θαυμακού κ.κ. Ιάκωβος που είναι και Αρχηγούμενος εν άλλοις της Μονής Πετράκη, συνεπικουρούμενος από πλήθος ιερέων, από άλλες εκκλησίες των Αθηνών, που ήλθαν ευλαβικά για να τιμήσουν  τους κραταιούς Στρατηγούς της Ορθοδοξίας μας, Μιχαήλ και Γαβριήλ. Και ήταν ασύγκριτη η ηθική χαρά που αρδεύσαμε και η ψυχική ανάταση που λάβαμε, από την θεία αύρα των Ιερών Ταξιαρχών μας, εχθές στην Ιερά Μονή Πετράκη, που δέσποζε σαν ολόχρυσο κάστρο, με την μοναδική ομορφιά της και την ανεκλάλητη ηθικά κατανυκτική ομορφιά της. Θαρρείς πως παρέλαυναν από μπροστά σου, τα άγια επουράνια τάγματα των Ασωμάτων και σε όπλιζαν με ακένωτες ηθικές δυνάμεις, για να αντιπαλέψεις τους «Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες» της παθογενούς και τρικυμισμένης εποχής μας.

Είναι ζωντανή η Ορθοδοξία μας και όποιος δεν μπορεί να νοιώσει στα έγκατα της ψυχής του, αυτή την θεία δροσιά της, «του λείπει -όπως έλεγε ο πρωτόθρονος οικουμενικός μας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης – το εσωτερικό βάρος». Με το τέλος της λειτουργίας, ο ευλαβικός επίσκοπος κ.κ. Ιάκωβος, διαβίβασε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, που τόνιζε εμφατικά την αδήριτη ανάγκη, να αγκαλιάσουμε την πίστη μας και να την στεριώσουμε και με οδηγό την Αγάπη του Χριστού μας, να αναγεννήσουμε ηθικά την κοινωνία μας, που υφίσταται τις παρενέργειες, της άπωσής μας, από τον λόγο του Θεού.

Και του χρόνου με υγεία, αγαπημένες φίλες και φίλοι και οι Άγιοι Ασώματοι, να σας χαρίζουν υγεία και κάθε ηθική ευτυχία στην ζωή, σκέποντας με τις θείες φτερούγες τους το κάθε σας βήμα και την οικογένειά σας. Χρόνια Πολλά !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων                                                         
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »