Στο πρώτο τους φτερούγισμα !!!

Στο πρώτο τους φτερούγισμα !!!



Ναι ήμασταν εκεί χτές 11-9-17 στον Αγιασμό, στο πρώτο τους φτερούγισμα, στο 141-ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας  στην Αχαρνών. Και είχαμε την τύχη να αρδεύσουμε τον ζεστό και δυνατό  παλμό της πραγματικής Ελλάδας. Της Ελλάδας που αντιμάχεται κάθε οικονομική και κοινωνική αντιξοότητα και επιμένει να στέκεται στα πόδια της και να πορεύεται με πίστη και αισιοδοξία στις ελληνικές αξίες ζωής, το δρόμο της προόδου και της ηθικής ευημερίας. 


Μαζί με τον επικεφαλής της κοινωνικής πρωτοβουλίας κ-ο Χρήστο Τεντόμα και άλλα εκλεκτά στελέχη της, παρευρεθήκαμε στον Αγιασμό του 141-ου Δημοτικού και ψαύσαμε στο χαρμόσυνο και γεμάτο ηθικό σφρίγος πρόσωπο των μαθητών του Δημοτικού, την ελληνική λεβεντιά. Καμαρώσαμε τα λατρευτά μας «πρωτάκια» και τους άλλους μαθητές του σχολείου, που με την αυθορμησία, το γεμάτο λάμψη, αγάπη και ελπίδα πρόσωπό τους, μας έστειλαν το  ελπιδοφόρο μήνυμα, πως η Ελλάδα δεν πέφτει από καμιά αντιξοότητα. Όσο θα υπάρχουν αυτά τα έξοχα ηθικά μαθητούδια, που θα γίνονται αύριο άξιοι επιστήμονες και ωραίοι άνθρωποι, «Σαν Έλληνες». Όσο η Ελλάδα θα διαθέτει αυτή την σπάνια ηθικά μαγιά και θα εξάγει στην ανθρωπότητα ατίμητα δώρα ήθους και πολιτισμού!

Προεξάρχοντες εκεί με την Διεύθυνση του Σχολείου και οι σεβαστοί μας ιεροί, που τα ευλόγησαν και τους ευχήθηκαν ο μεγάλος Θεός να είναι παραστάτης σε αυτά, τους γονείς και τους δασκάλους τους, οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες πραγματώνουν το εκπαιδευτικό έργο τους. Μαζί τους ψάλαμε το «Σώσον κύριε τον λαό σου ….» και φώτισε ο αττικός ουρανός, από ένα σπάνιο χρώμα ηθικής ομορφιάς και αισιοδοξίας !

Καλή Χρονιά, λατρεμένα μας «Πρωτάκια» του Δημοτικού, αλλά και λοιποί μαθητές του 
Σχολείου, που με το σφρίγο σας, την ηθικά λάμψη και την λεβεντιά σας, μας στείλατε το πιο χαρμόσυνο μήνυμα για την πατρίδα μας.

Καλημέρα Ελλάδα, με τα έξοχα ηθικά παιδιά σου !!!

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 11-9-17

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »