Τα Κάτω Πετράλωνα της εγκατάλειψης …

 Τα Κάτω Πετράλωνα της εγκατάλειψης …

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Τις ομορφιές τις χάρες και τους ενθουσιασμούς της πανέμορφης συνοικίας των Πετραλώνων, η οποία με το ιστορικό της φορτίο, τους ευγενείς και καλοσυνάτους ανθρώπους της, έχει γίνει κεντρικό σημείο αναφοράς της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς διαδέχονται άλλες αλγεινές εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας από τους ιθύνοντες για την περιοχή.

Μια σύντομη βόλτα για έναν ωραίο καφέ σήμερα Κυριακή στο Διαμέρισμα, με έφερε κατά την επιστροφή μου, σε επαφή με ένα αλγεινό θέαμα. Επι της κεντρικής οδού Ηούς 38, υφίσταται ένα  ισόγειο σπίτι ερειπωμένο, με σοβαρά προβλήματα στατικότητας για τους διερχόμενους πεζούς και τα αυτοκίνητα, αλλά και  μια απρεπή αισθητικά εικόνα, που υπονομεύει όλη την ωραία άποψη της περιοχής, την οποία με τόσους κόπους και θυσίες έχουν διαμορφώσει οι κάτοικοί της.

Σε επικοινωνία με τον καλό φίλο και συνάδελφο Βαγγέλη Ξυδέα, εκλεγμένο Διαμερισματικό Σύμβουλο στην 3-η Κοινότητα Αθήνας, για να ενημερωθώ τι γίνεται σχετικά με το επικίνδυνο ερειπωμένο αυτό σπίτι και δοθείσης της εκπεφρασμένη ευαισθησίας του Βαγγέλη για την γενέθλια γειτονιά του – η οποία έμπρακτα εκφράζεται με πάμπολες ουσιαστικές παρεμβάσεις για τα τοπικά προβλήματα της περιοχής – με ενημέρωσε, ότι  κατ΄ επανάληψη έχει θίξει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δυστυχώς εισπράττει την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων.

Κατόπιν των παραπάνω, απευθύνουμε έκκληση προς τον αξιότιμο Δήμαρχο κ-ο Καμίνη, αλλά και προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να προβούν άμεσα σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες, για να αποκαταστήσουν την ασφάλεια και την αισθητική, σχετικά με το εν λόγω ακίνητο.

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Α΄ Αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 20-8-17

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »